Home Lifestyle Gastro Amerikanka u 7 dana jela u 13 splitskih restorana, popljuvala i hranu...

Amerikanka u 7 dana jela u 13 splitskih restorana, popljuvala i hranu i uslugu

Ilustracija

DOSTA smo vam u zadnje vrijeme pisali o tome kako stranci hvale hrvatsku kuhinju, a mnogi ističu i koja jela svi koji ovdje dođu moraju probati. Jedan engleski putopisac imena Richard sastavio je listu koja je možda i mrvicu promašena, a pogledati je možete ovdje, a pisali smo ranije ove godine i o Amerikanki Julie koja živi u Hrvatskoj i svima preporučuje ovih 14 hrvatskih jela, koja su ujedno i njena najdraža.

Zaljubljenici u tzv. veganska putovanja sa stranice The Getaway Co., kojima je to ujedno i posao, napravili su listu top 10 vegan-friendly destinacija za 2024. godinu, a na listi je i Hrvatska. Sve zemlje, ali i što kažu o Hrvatskoj, možete pronaći na ovom linku.

Još prije nekoliko godina svoje je prijedloge oko toga što jesti u Hrvatskoj dao i BBC, a možete ih pogledati ovdje. No, čini se kako nisu svi baš oduševljeni, a i malo kritike može pomoći da se za ovu sezonu koja je sve bliže malo bolje potrudimo, pa smo iskopali jednu pritužbu Amerikanke na Trip Advisoru od prije dvije godine.

“Kao da ih nije briga”

“Bok, trenutno sam u Hrvatskoj i razočarana sam kvalitetom hrane i usluge. Bila sam ovdje, u Splitu, zadnjih 7 dana i probala sam 13 različitih restorana. Nema sreće. Kruh nije svjež, poslužuju i jedu vrlo malo povrća ili voća. Primijetila sam da Hrvati jedu puno mesa i kruha. Općenito, smatram da su njihove prehrambene navike nezdrave. Ni usluga nije sjajna, poslužuju kao da ih nije briga uživate li ili ne. Više puta moram tražiti da mi donesu limun za vodu, itd. Danas sam na putu za Dubrovnik i nadam se boljem iskustvu”, napisala je Natalia iz Bradentona na Floridi.

“Zlonamjeran post”

U komentarima na ovu objavu javilo se dosta ljudi. Nitko nije podijelio isto ili slično iskustvo, upravo suprotno – nikako se ne slažu s američkom turistkinjom.

“To je drugačija kultura s drugačijim praksama. Ako želite nešto predvidljivo, pretpostavljam da biste mogli na odmor kod kuće? Putovao sam po cijelom svijetu i očekivanja američke usluge nisu uobičajena. To je jednostavno nešto što morate očekivati ​​kada putujete”, piše jedan komentator.

“Bože, nasmijao me tvoj post. Pogledajte oko sebe, kolike su pretilosti u Hrvatskoj u usporedbi s Floridom. Hrvati su puno zdraviji. Jeste li bili u Parizu i tražili od konobara limun za vodu? Vrlo vjerojatno biste od njih dobili nepristojan komentar”, piše jedna Hrvatica.

Inače, kako stvari stoje, čini se da smo se u ove dvije godine opako približili Amerikancima kad je u pitanju pretilost. U svijetu danas ima oko milijardu pretilih ljudi, a Hrvatska je među najgorima (detaljno o toj temi pročitajte ovdje).

Nazad na kritiku

“Limun za vodu… Stvarno se pitam kako su neki ljudi dogurali ovako daleko u životu. A zašto bi restoran služio voće osim ako ono nije stvarno na jelovniku i ako ga netko naruči?! Povrća ima posvuda, kao prilog. Netko iz SAD-a osuđuje ‘nezdrave’ prehrambene navike druge zemlje”, stoji u jednom komentaru.

“Budući da vjerujem da je hrana pod jakim utjecajem talijanske kuhinje i kao Talijan jedva čekam kušati. Razumijem da je na jelovnicima puno kruha (njam njam), ali bez povrća ili voća. Nevjerojatno, mislim – samo zlonamjeran post. Pogledao sam jelovnike različitih restorana u kojima ćemo odsjesti i izgledaju fantastično. Ako uđete u restoran s takvim stavom, možda nećete dobiti najbolju uslugu”, zaključuje jedan Talijan.

Što vi kažete – je li hrana po restoranima u Hrvatskoj vrhunska ili se nađe tu i malo starog kruha, loše pripremljene hrane, neugodnih konobara? Recite nam u komentarima, sigurno ste nekad naletjeli na neke užase, ili u najmanju ruku – bezvezarije.

(index.hr)