Home Vijesti Crna hronika Ajla, Dženan i Hassan su dobro nakon jučerašnje saobraćajne nesreće u Sarajevu

Ajla, Dženan i Hassan su dobro nakon jučerašnje saobraćajne nesreće u Sarajevu

Foto: Biscani.net

Jučer, u Donjoj Ljubogošti, dogodila se saobraćajna nesreća koja je zadesila članove KBS “Favorit” iz Bihaća. Dženan Hodžić, Hassan Selimović, Ajla Vojić i vozač automobila Adisa Milavica, Ajlina prijateljica s Policijske akademije iz Sarajeva, krenuli su iz hotela u Sarajevu prema Palama, gdje su se trebali pridružiti takmičenju na kojem su bili prisutni Rinaldo Pikoloti i Šejla Oraščanin kao sudci takmičenja, saznaje portal “Biscani.net”.

Na putu, njihov automobil Golf sudario se s automobilom Hyundai, kojim je upravljao stradali Goran Maunaga, a nesreću je izazvao Audi A6 kojim je upravljao Miloš Abazović. Zbog izazivanja ove stravične nesreće, uhapšen je Miloš Abazović, kome se na teret stavlja da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom.

Saobraćajna nesreća. Facebook

Kako “Biscani.net” portal saznaje, Goran Maunaga je nažalost podlegao teškim povredama koje je zadobio kao vozač Hyundaija. Ostali sudionici nesreće su prevezeni u bolnicu “Srbija”, a nakon pružene pomoći, Dženan, Hassan, Ajla i Adisa su prebačeni na dalje liječenje u FBiH, budući da su federalni osiguranici.

Povrijeđeni Dženan Hodić, Ajla Vojić i Hassan Selimović

Srećom, članovi KBS “Favorit” i Adisa Milavica su van životne opasnosti. Hassan Selimović i Dženan Hodžić su sinoć otpušteni iz bolnice u pratnji trenera Rinalda Pikolotija. Nažalost, Ajla Vojić je zadržana u bolnici u Sarajevu zbog povrede noge, ali se, na sreću, nalazi u stabilnom zdravstvenom stanju.

Hassan Selimović je zadobio povrede na nozi, ruci i bradi, dok je Dženan Hodžić slomio ruku.

Svim povrijeđenima želimo brz i uspješan oporavak te sretan povratak kući.

(Biscani.net)