Home Vijesti Crna hronika Novi detalji zločina kod Sapne: Ubio prijatelja zbog mobitela!

Novi detalji zločina kod Sapne: Ubio prijatelja zbog mobitela!

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona naredilo je obdukciju tijela Sanela Muhamedbegovića (47) kojeg je u nedjelju u prizemlju kuće u mjestu Baljkovici kod Sapne ubio poznanik Edis Aliji (33).

Povrede glave

Utvrdit će se tačno od čega je preminuo Muhamedbegović, s obzirom na teške tjelesne povrede na tijelu i dijelovima glave, uzrokovane tupim predmetom.

Podsjećamo, u nedjelju popodne službenici Policijske uprave Kalesija/Policijska stanica Sapna zaprimili su prijavu da se u stambenom objektu nalazi beživotno tijelo muškarca.

Izlaskom na uviđaj utvrđeno je da se radi o muškarcu inicijala S.M. (48) čiju je smrt konstatovao ljekar mrtvozornik iz Doma zdravlja u Sapni.

Kako smo jučer objavili, ubijen je Sanel Muhamedbegović, a ubica je Edis Aliji (33), njegov poznanik s kojim je prethodnu noć pio.

Aliji je, prema informacijama “Avaza”, nakon što je ubio Muhamedbegovića pozvao Mahira Muhamedbegovića i rekao mu da se u prizemlju kuće nalazi beživotno tijelo Sanela.

Po izlasku policije na lice mjesta, utvrđeno je da su Edis i Sanel prethodne noći zajedno pili nakon čega je izbio konflikt.

Uvrđeno je da je Aliji više puta u predjelu glave i nogu Sanela udario štilom od sjekire nakon čega ga je usmrtio.

Motiv ubistva

Utvrđeno je da je Aliji u krvi imao 2,62 promila alkohola.

Prema informacijama “Avaza” motiv ubistva je svađa zbog mobitela. Aliji je optužio Muhamedbegovića da mu je ukrao mobitel, zbog čega je došlo do konflikta

(avaz.ba)